Living with an undefended heart

Insight Revolution Sangha presenteert:
Zaterdag 10 november 2018
Mary Stancavage: ‘Living with an undefended heart’
Facilitators: Mary Stancavage (USA) en Bay Hagebeek
Open 9:00, aanvang 9:30 (stipt!) tot 16:00 @ centrum Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Tickets 15 euro, te kopen via hier.
Geen ervaring vereist, iedereen kan meedoen! De avond is in het Engels omdat één van de facilitators uit de US komt. Waar nodig wordt er vertaald naar het Nederlands.

Beschrijving van de avond (Nederlands):
“Als je een beetje loslaat, zal je een beetje vrede hebben; als je veel loslaat, zul je veel vrede hebben; als je volledig loslaat, heb je volledige vrede. ” – Ajahn Chah
Velen van ons beginnen met mediteren met een muur om ons hart waarvan we ons niet bewust zijn. We verlangen naar verbinding, maar merken dat we anderen wegjagen terwijl dat het laatste is wat we ooit wilden. De leer van de Boeddha biedt een pad waarop we kunnen leren om bij onszelf te zijn en onze diepste angsten te verwelkomen, terwijl we ook het pantser laten smelten dat we in de loop der jaren hebben opgebouwd. We kunnen leren loslaten in vrijheid.

Breng deze dag met ons door in reflectie en meditatie. Ontdek wat jij beschermt en hoe je op een pad kunt komen dat je meer rust brengt. Geschikt voor alle niveaus van beoefenaars. Er zal meditatie, gelegenheid tot discussie en vraag-en-antwoord zijn.

Breng je eigen lunch mee! Er zijn genoeg kussens, matten en stoelen aanwezig. Zelf iets meenemen, kan altijd.

Facilitators
Mary Stancavage (USA):
Is reeds 30 jaar bezig met meditatie en yoga. Ze begon in 2005 met Noah Levine te studeren en kreeg in 2009 de bevoegdheid om Buddhadharma te onderwijzen. Ze werkte een aantal jaren bij Against the Stream (USA). Mary geeft meditatielessen, begeleidt retraites en individuele personen. Ze heeft les gegeven in mindfulness in herstelcentra, co-faciliteert ‘Year-to-Live’-groepen sinds 2008 en heeft tien jaar een wekelijkse dharma-class in LA geleid. Ze voltooide het Buddhist Chaplaincy Program in het Sati Centre en werkte als vrijwillige kapelaan in het Hollywood Presbyterian Medical Center. Van 2016 tot 2018 was zij uitvoerend directeur van het Mind Body Awareness Project. Mary zit in de raad van het Buddhist Insight Network en CLUE-LA: Clergy and Laity United for Economic Justice. Naast het lesgeven blijft ze onderzoeken wat het betekent om met een ‘undefended heart’ te leven. Leuk weetje: Mary heeft een Masters Degree van de UCLA en werkte als archeoloog in het Midden-Oosten.

Bay Hagebeek:
Is zelfstandig counselor en geestelijk begeleider en werkt met thema’s als zingeving, verslaving, gender, levensvragen en identiteit. Bay is opgeleid meditatiebegeleider en sinds 2015 facilitator van de meditatiegroep Insight Revolution Sangha (voorheen Dharma Punx NijmegenArnhem).